Vaak blijken rieten producten en andere waardevolle voorwerpen niet goed beveiligd te zijn, als deze binnen woningen liggen. Denk bijvoorbeeld ook aan laptops, tablets en mobiele telefoons. Dergelijke voorwerpen worden zeer geregeld in het zicht van bijvoorbeeld voorbijgangers gelegd, met alle gevolgen van dien. Inbrekers zullen al snel geneigd zijn om de deur open te breken, om zo bij deze waardevolle voorwerpen te kunnen komen. Reden genoeg om nog eens kritisch naar de staat van de beveiliging in huis te kijken! In dit artikel geven we je verschillende tips, die je kunnen helpen bij het beveiligen van je voorwerpen.

Dummycamera’s en een alarminstallatie

Maak bijvoorbeeld gebruik van dummycamera’s! Deze camera’s zijn voor een bijzonder lage prijs aan te schaffen en kunnen eenvoudig aan de gevel van je woning bevestigd worden. De camera’s nemen geen beelden op, maar kunnen inbrekers wel afschrikken. Op afstand is niet te zien dat het om een neppe beveiligingscamera gaat.

Naast dummycamera’s kan het gebruik van een alarminstallatie in huis het overwegen waard zijn. Zodra het alarmsignaal geactiveerd wordt, zal dit inbrekers afschrikken. Mensen in de omgeving van je woning zullen immers ook op het geluid afkomen. Een alarmsysteem kun je zelf samenstellen. Slotenmakers kunnen je hierbij helpen! Je kunt ook voor een compleet alarmsysteem kiezen.

Huidige sloten laten vervangen

Een derde mogelijkheid die je hebt, is het laten vervangen van je huidige sloten op ramen en deuren. Deze sloten zijn mogelijk verouderd en moeten vervangen worden, om bestand te zijn tegen de meest recente inbraakmethodes. Denk aan de klopsleutelmethode en kerntrekken. Het laten vervangen van je huidige sloten kun je het beste door een slotenmaker laten doen. Zo weet je zeker, dat de sloten op de juiste wijze geplaatst worden. Ga naar de website van een slotenmaker bij jou in de buurt, om te kijken welke diensten zij aanbieden.