Tegenwoordig zijn er tal van verschillende manieren om een inbraak in huis te voorkomen. Denk aan een deurbel met een geïntegreerde camera, magneetcontacten op je deur en deurkozijn, enzovoorts. Het is steeds belangrijker geworden om deze beveiligingscomponenten te gebruiken, aangezien het door inbrekers gebruikte geweld toeneemt. Dit maakt dat er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan! Niet alleen voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor je kinderen. Naast een alarmsysteem is het belangrijk om je woningdeuren van goede sloten te voorzien. Kies bij voorkeur voor sloten met een hoge SKG-beoordeling.

 

Laat een risicoanalyse van je woning maken

Om de juiste beveiligingscomponenten in je huis te kunnen laten installeren, is het allereerst raadzaam om een risicoanalyse te laten maken. Met zo’n analyse worden de belangrijkste risico’s op het gebied van je huisbeveiliging in kaart gebracht. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om een raam in de buurt van een plat dak of een regenpijp. Voor inbrekers is het relatief eenvoudig om via dit soort plekken je woning binnen te komen. Op basis van deze risicoanalyse kan vervolgens een beveiligingsplan worden opgesteld, waarin de verschillende beveiligingscomponenten van je alarmsysteem gebruikt worden. Klik hierop om meer te weten te komen over alarmsystemen en risicoanalyses.

 

Belang van een goed alarmsysteem in huis

Bij de aanschaf van een alarmsysteem is het belangrijk om voor een kwalitatief goed systeem te kiezen. Je moet er immers niet aan denken, dat je ondanks het alarmsysteem toch met inbraken in huis te maken krijgt. Daarbij doe je er verstandig aan om het systeem door een slotenmaker te laten plaatsen. De slotenmaker kan de losse componenten voor je bestellen en deze vervolgens op het centrale alarmsysteem aansluiten. Ook kan een slotenmaker je van passend advies voorzien over de mogelijkheden die je hebt.

 

Tip: test eens per jaar of het alarmsysteem in huis nog steeds goed werkt! Waarschuw voorafgaand aan zo’n test altijd je buren.