Een lekkere cocktail aan de bar. Of dat koude koele cola’tje op het terras. Vaak gaan deze drankjes samen met ijsklontjes, een limoentje en een rietje. Alleen kom je vandaag de dag niet meer weg met een plastic rietje. Dat kan beter. Er is namelijk een goed alternatief waarmee je de wereld een beetje beter maakt, milieuvriendelijke rietjes


Natuurproduct

Deze duurzame versie van het welbekende plastic rietje is 100% biologisch, helemaal natuurlijk. Het zijn gewoonweg plantenstengels. Hierdoor is deze afbreekbaar zonder dat het schade aan de natuur verricht. Nog leuker, ze dienen als voedingsstoffen. Afhankelijk van wind, temperatuur, water en soort grond worden deze rietjes helemaal afgebroken. 


Van plantenstengel naar gebruiksmiddel 

Maar hoe komen deze plantenstengels dan in jouw drankje terecht? Rietstengels blijven achter wanneer een stuk land is geoogst. Deze stengels worden met de hand bewerkt. Ze worden gesneden en goed schoongemaakt. En voor je het weet is daar het rietje van stro. Stro is een stevig materiaal. Dat moet ook wel als het in de natuur wilt overwinnen van wind en regen. Daarom hoef je je ook geen zorgen te maken je rietje slap wordt in je drankje (in tegenstelling tot bijvoorbeeld een papieren rietje). Ondanks dat je rietje van stevig materiaal is voelt het wel zacht en glad aan, zodat jij fijn je drankje kan drinken. 


Hip en happening 

Naast dat deze rietjes niet alleen hun duurzame functie hebben, zien ze er ook nog leuk uit! Je ziet deze bio versie steeds vaker terugkomen: op het terras, in clubs, op festivals, maar ook gewoon thuis. Ze zijn hip!