Vaak zijn tuinhuizen maar een saaie bedoening. En terecht: een tuinhuis wordt veelal uitsluitend gebruikt om spullen in op te bergen. Maar wist je dat je van je tuinhuisje ook een leuk en gezellig plekje kunt maken? Zo creëer je een soort van tweede woonkamer, of een plekje waar je even je rust kunt pakken.

Je tuinhuis inrichten

Van je tuinhuis kun je prima een plekje maken om tot rust te komen. Zet bijvoorbeeld een comfortabel bankje neer met een salontafeltje, zodat je er in alle rust een boek kunt gaan lezen of kunt mediteren. Hang een sfeervolle lamp op, zet een klein kastje neer waar je bijvoorbeeld snacks en boeken in kunt bewaren of leg een yogamat neer.

Sfeer creëren met rieten manden

Uiteraard is het van belang dat je je thuis voelt in je tuinhuis, mocht je hier tijd willen doorbrengen. Er zijn meerdere manieren waarop je deze ruimte meer sfeer kunt geven. Rieten producten worden vaak als sfeervol ervaren. Denk aan een rieten opbergkist, een rieten fietsmand of een draadmand. En heb je een hond? Dan kun je er zelfs voor kiezen een rieten hondenmand in je tuinhuisje te plaatsen, zodat je gezellig samen met je hond tijd kunt doorbrengen in je nieuwe tweede huiskamer. Als je kinderen hebt kan het handig zijn om een rieten speelgoedmand aan te schaffen voor in je tuinhuis. Opgeruimd staat netjes!

Sfeervolle decoratie

Naast het gebruik van rieten manden, zijn er verschillende manieren waarop je een ‘thuisgevoel’ kunt creëren. Hang rustgevende schilderijen op, plaats sfeerlichtjes of zet leuke kaarsjes of beeldjes neer. Verder kun je ook overwegen om leuke gordijntjes aan te schaffen in een bijpassende kleur.

Net zoals in je echte woning, is het overigens wel handig om je interieur te beschermen tegen inbraakpogingen. Zorg voor een goed slot op de deur!