We slapen er niet alleen, we doen er nog veel meer: Netflixen, werken, huiswerk maken, noem het maar op. De slaapkamer moet een ruimte zijn waar je heerlijk in kunt relaxen, maar het moet ook gezellig zijn. Of je nou een kleine of een grote slaapkamer hebt, het inrichten blijft altijd nog wel een dingetje. Om je een klein beetje op weg te helpen, hebben we drie handige tips voor je verzameld die je kunnen helpen bij het inrichten van de slaapkamer.

De vloer als basis

Bij het inrichten van de woonkamer neem je de vloer altijd als basis, maar bij de slaapkamer is dit niet anders. Je stemt als het ware de kleuren en de meubels af op de vloer. Met laminaat kun je als het ware alle kanten op. Er zijn namelijk veel verschillende kleuren, maar ook dessins laminaat op de markt te verkrijgen. Wil je een keer wat anders? En houdt je wel van stoer en robuust? Dan kun je er ook voor kiezen om bijvoorbeeld een gietvloer te laten plaatsen. Bij Epoxywinkel kun je materiaal aanschaffen zodat je zelf een gietvloer kunt gieten.

Het kleurenpalet

De kleuren die je gebruikt in de slaapkamer zijn ontzettend belangrijk. Het is namelijk wel de ruimte in huis waar je tot rust komt. Kleurgebruik is dan ook erg van belang. Als je bijvoorbeeld verschillende kleuren met elkaar combineert, kan dit zorgen voor een onrustige sfeer.

De basis tinten zoals wit, beige, grijs en pasteltinten zijn het beste voor in de slaapkamer. Deze kleuren stralen namelijk rust uit. Een blauwtint staat daarentegen ook erg mooi in de slaapkamer. Kies voor een donkere kleur als je de kamer gezellig wilt maken, maar kies voor lichtblauw voor een relaxte sfeer.

Opbergruimte

Het bed is het belangrijkst in de slaapkamer. Hier breng je namelijk elke nacht wel een aantal uren op door. Maar op de tweede plek komt toch echt wel de opbergruimte. De slaapkamer wordt niet alleen maar gebruikt om te slapen, maar ook om schoenen, kleren en andere spullen op te bergen. Heb je alleen geen ruimte voor een grote kast? Een goede opbergtip is om spullen onder het bed op te bergen. Er zijn bedden te koop met laden eronder of schaf een paar mooie kisten aan die je onder het bed kunt schuiven.