Een goede stal is noodzakelijk voor je paard, shetlander of pony. Het is goed om de stal optimaal in te richten voor het paard. De drinkbak moet op de juiste hoogte staan en de voerbak op de juiste plek. Zet de voerbak niet naast de drinkbak. Het voer wordt dan nat en het water komt vol met voer te zitten. Natuurlijk is het niet goed voor het paard. De stal is ook de juiste plek om de spullen voor het paard op te bergen. Denk aan een paar mooie rieten manden om de Shetlanderdekens in op te bergen. Het is goed om alles compleet te houden en een vaste plek te geven. De rieten manden passen vaak perfect in een open of gesloten kast. Het is gemakkelijk ook om de dekens er eenvoudig uit te halen. 

Zorg goed voor je paard

Het is belangrijk om goed voor het paard, shetlander of pony te zorgen. Het start met een goede stal. Daarnaast is het belangrijk om het paard regelmatig te borstelen. Geef minipaard de juiste voeding en altijd vers water. Dan zijn er nog alle accessoires welke helpen om goed voor het minipaard te zorgen. Het gaat hier om de dekens, teugels, het zadel en de andere zaken. Door alles te hebben is het mogelijk om volop te genieten van het paard. Bescherm de shetlander ook tegen het weer. Teveel zon en ook regen is niet goed voor het paard. 

Verschillende soorten dekens

Voor de paarden zijn er verschillende soorten dekens. Winterdekens, regendekens en ook slaapdekens zijn er om de paarden te beschermen. Zweetdeken, zomerdekens en eczeemdekens zijn er ook om het paard te helpen. Het is goed om het paard te helpen om gezond te blijven. De rieten manden kunnen helpen om alle verschillende dekens goed op te bergen in de stal.