Heb jij meer spullen dan ruimte in je woning? Je bent vast en zeker niet de enige. Als je een kleine woonkamer hebt, is het vaak moeilijk om alle spullen praktisch op te bergen. Open kasten zijn erg leuk, maar je wilt niet dat iedereen de prulletjes kan zien. De woonkamer moet er opgeruimd uitzien, maar tegelijkertijd mag iedereen zien dat er geleefd wordt. Wij geven je drie tips die je kunnen helpen bij het creëren van meer opbergruimte in de woonkamer. 

Een goede opbergkast

Een goede opbergkast is een must in de woonkamer. Of het nu voor boeken is of voor spelletjes; een opbergkast komt altijd van pas. Je hebt de keuze uit verschillende soorten kasten. Zo kun je kiezen voor een dichte kast als je liever niet wilt dat iedereen jouw spullen kan zien. Kies voor een open kast als je jouw spulletjes graag tentoon wilt stellen. Een losstaande kast in de woonkamer kan de ruimte optisch kleiner maken. Wil je jouw grote ruimte graag behouden? Ingebouwde opbergplekken laten de ruimte groter lijken. 

Speelgoed opbergen

Heb je kinderen? Dan hoeven we je vast niet te vertellen dat een dagje spelen meestal eindigt in een woonkamer vol met spullen. Om `s avonds lekker te kunnen genieten in een opgeruimde woonkamer heb je een speciale opbergplek voor speelgoed nodig. Schaf bijvoorbeeld een leuke speelgoedkist aan. Berg al het speelgoed op in een kist en je woonkamer ziet er weer netjes uit. Wil je in een speelse sfeer blijven? Een leuke bouwstenen opbergbox past dan perfect in jouw woonkamer. Met deze bouwblokken kunnen jouw kids spelen, maar er kunnen tegelijkertijd ook spulletjes in opgeborgen worden. 

Handige plekjes

Heb jij een uitpuilende opbergkast? Naast die grote kast, zijn er veel meer plekken en woongadgets in de woonkamer waar je je spullen kunt opbergen. 

  • Een leuk bankje

Een bank gebruik je natuurlijk om op te zitten, maar deze kun je ook gebruiken om spullen in op te bergen. Kies voor een kist, koffer of een leuk bankje waar je onder de zitting spullen in kwijt kan. 

  • Multifunctionele salontafel

Naast multifunctionele bankjes zijn er ook salontafels die je voor meerdere dingen kunt gebruiken. Er zijn speciale tafels te verkrijgen met lades waarin je bijvoorbeeld boeken of magazines kunt bewaren. 

  • Plankjes aan de muur

Geen plek meer voor een kast of bankje? Hang dan eens een paar boekenplanken aan de muur. Hier kun je meer spullen op kwijt dan je denkt. Ook werken losse planken aan de muur optisch een stuk beter dan een grote kast.