Na het verhuizen is het heerlijk om de woning in te richten. Mooie rieten producten kunnen een onderdeel zijn van de inrichting. Het is afhankelijk van de smaak. Vaak passen de oude meubels niet meer. Het is heerlijk om alles nieuw te kopen. De vraag is vaak wel hoe het betaalt gaat worden. We delen graag drie manier om de inrichting te financieren.

Financier het mee in de hypotheek?

De mogelijkheden om de inrichting in te richten met geld van de hypotheek zijn beperkt geworden. Het is slechts mogelijk om tot 100 procent van de waarde van de woning een hypotheek te kopen. Bij het kopen van de eerste woning is er al een tekort door de bijkomende kosten koper. Wanneer een andere woning gekocht wordt en er een overwaarde is zijn er meer mogelijkheden. Bereken ook de maximale hypotheek om een indruk te krijgen van de opties. Natuurlijk is het belangrijk om de wensen met een hypotheekadviseur te bespreken. De adviseur kan kijken wat de persoonlijke mogelijkheden zijn.

Neem een lening

Als een hypotheek niet mogelijk is is het goed om een lening te nemen. Er zijn verschillende opties. Zo is het mogelijk om voor een doorlopend krediet te kiezen of een persoonlijke lening. Veel winkels bieden ook een uitgesteld betaalplan aan. Het eerste jaar hoeft er dan geen rente betaald te worden. Het is een slimme optie als het geldbedrag binnen het jaar terugbetaald kan worden. Kan dit niet dan is het goed om na het jaar een andere (goedkopere) lening af te sluiten om de schuld in te lossen.

Vraag vrienden of familie om een lening

Zijn de mogelijkheden beperkt? Dan is het goed om aan te kloppen bij vrienden of familie. Ze kunnen helpen om de nieuwe meubels te betalen.