Het beveiligen van de spullen in je woning, zoals de stijlvolle rieten producten, kun je het beste doen door voor goede sloten op ramen en deuren te zorgen. Inbrekers zullen het slot op je deur bijvoorbeeld proberen te forceren middels kerntrekken of de klopsleutelmethode. Daarbij kunnen zij je woning binnentreden, door bijvoorbeeld een raam open te breken bij een plat dak of een regenpijp. Ramen worden vaak erg slechts beveiligd, met alle risico’s en gevolgen van dien. Reden genoeg om ook in je eigen woning nog eens naar de staat van je huidige sloten te kijken.

Kies voor gecertificeerde sloten in huis

Sloten worden in tal van verschillende soorten en modellen aangeboden. Het zijn echter de gecertificeerde sloten, die de meeste weerstand bieden bij een inbraak. Je herkent deze sloten onder meer aan hun SKG-beoordeling, die uiteenloopt van een tot maximaal drie sterren. Ook zijn deze sloten vaak voorzien van een politiekeurmerk, aangeduid met de letters PKVW.

Tip: informeer bij je verzekeraar of je korting kunt krijgen op de premie van je inboedelverzekering, als je PKVW-gecertificeerde sloten op je ramen en deuren installeert.

Andere vormen van inbraakpreventie

Het gebruik van PKVW-gecertificeerde sloten op ramen en deuren is niet de enige mogelijkheid om inbrekers buiten je woning te houden. Overweeg bijvoorbeeld ook eens om gebruik te maken van andere vormen van inbraakpreventie. Denk aan een compleet alarmsysteem wat je in huis kunt installeren. Het kan verstandig zijn om voor het plaatsen van zo’n systeem, een risicoanalyse van je woning te laten maken. Slotenmakers controleren hierbij waar er in huis beveiligingsrisico’s voorkomen. Met een passend beveiligingsplan en een alarmsysteem kunnen deze risico’s vervolgens worden afgedekt. Het verkleint de kans op inbraken aanzienlijk.

 

Lees verder op de website van een slotenmaker in Amstelveen, om meer te weten te komen over een geschikte inbraakpreventie. Zo zijn je rieten producten goed beveiligd tegen ongewenste bezoekers!