Als woningbezitter wil je er alles aan doen, om inbrekers buiten de deur te houden. Tijdens een inbraak gebruiken inbrekers zeer geregeld veel geweld, om bewoners te weerhouden van het inschakelen van de politie. Daarbij kunnen inbrekers waardevolle spullen uit je woning meenemen. Denk een laptop, een mobiele telefoon, of een van je dierbare sieraden! Reden genoeg om je woning goed te beschermen tegen inbrekers. In dit artikel vertellen we je hoe je de rieten producten en de rest van je inboedel kunt beschermen tegen ongewenste gasten in huis.

Het gebruik van de juiste sloten op ramen en deuren

Een goede basis voor de beveiliging van je woning wordt gevormd door de sloten op ramen en deuren. De deuren in huis kun je het beste voorzien van cilindersloten, die op twee of drie punten met de deurpost verbonden zijn. Ramen kunnen worden voorzien van bijzetsloten. Houd er rekening mee dat bijzetsloten in verschillende soorten worden aangeboden. Dit maakt het niet altijd even gemakkelijk om het juiste type bijzetsloten te vinden. Klik hier om meer informatie in te winnen over geschikte sloten voor je ramen en deuren.

Tip: kies bij voorkeur altijd voor sloten met een SKG-rating van twee of drie sterren. Zo maximaliseer je de weerstand die de sloten aan inbrekers bieden.

Een alarminstallatie in huis installeren

Vaak blijken degelijke sloten alleen niet voldoende te zijn. Naast goede sloten zou je bijvoorbeeld ook voor een alarminstallatie kunnen kiezen. Tegenwoordig kun je deze alarminstallaties naar eigen keuze samenstellen. Kies bijvoorbeeld voor een bewegingssensor in de buurt van een raam bij een plat dak of een regenpijp, in combinatie met magneetcontacten op je deuren. Het alarmsysteem zal inbrekers afschrikken, als zij je woning proberen binnen te dringen. Op het moment dat het alarmsignaal geactiveerd wordt, zullen immers ook je buren of voorbijgangers komen kijken wat er aan de hand is.