Het weer in Nederland is nogal wispelturig. De ene week genieten we volop van de zon, een dikke week later wordt er alweer sneeuw aangekondigd en is de temperatuur aanzienlijk gedaald. Dat is iets waar we weinig aan kunnen doen. Maar dit betekent wel dat de nodige maatregelen getroffen moeten worden om de tuindecoratie mooi te houden. Het is namelijk zonde om maar kort van de versiering te kunnen genieten. Wij geven je een aantal tips.

De keuze voor de decoratie

Wat je smaak ook is, het is goed om ook te kijken naar decoratie van materialen die wel tegen een stootje kunnen. Een voorbeeld hiervan is zinken decoratie. Je kent vast nog wel die zinken vuilnisemmers van vroeger. Deze stijl is weer helemaal hip, daarom is het assortiment ook flink uitgebreid met andere accessoires van dit materiaal. Denk hierbij aan gieters en grote teilen. Tegenwoordig worden deze gemaakt van gegalvaniseerd zink, zodat ze niet slijten na een flink regenbui of een paar dagen vorst. Voor deze tuindecoratie hoef je niet uren te zoeken, deze zijn eenvoudig te krijgen bij dit online woonwarenhuis.

 Bescherm je rieten meubelen

Veel mensen hebben rieten meubelen in de tuin staan. En dat is hartstikke logisch. Dit materiaal geeft een warme uitstraling aan je tuin en is ook nog eens makkelijk schoon te houden. Maar let er goed op of deze meubelen van kunstriet zijn of niet. Is dit niet zo, dan hebben ze geen beschermende laag en krijg je na verloop van tijd te maken met schimmelvorming en verkleuring. Om dit te voorkomen is het dus handig om ze te voorzien van een laag lak. Zijn dit soort klussen niet jouw ding? Dan is de enige oplossing ze naar binnen te halen en op een droge plek te stallen wanneer het slecht weer is.

Een schone vijver

Een vijver is een mooie aanvulling op de tuin. Maar houd deze wel goed schoon, anders kan er een ontzettende stank van het water afkomen. Het water kan verzuren en in combinatie met natuurlijk afval en algengroei wordt het een plek om minder trots op te zijn. Vervang het water dus regelmatig, schep dit wekelijks schoon en voorzie de vijver vooral in het voorjaar van algendoder. Zo heb je de grootste boosdoener in ieder geval onder controle.