Als je op zoek bent naar een nieuwe vloer kan het erg lastig zijn om een goede keuze te maken. Er zijn tenslotte enorm veel mogelijkheden en er zijn verschillende dingen waar je rekening mee moet houden. Sommige vloeren gaan jaren mee, maar zijn erg prijzig. Andere vloeren gaan juist minder lang mee, maar zijn eenvoudig zelf te leggen. Elke vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel zullen we deze voor- en nadelen van enkele vloeren bespreken.

Je eigen vloer leggen

Wil je de vloer graag zelf leggen? Kies dan voor een vloer van laminaat. Het grootste voordeel van laminaat is dat dit relatief goedkoop is en dat je het kunt kopen in oneindig veel kleuren en designs. Hierdoor is het volledig aan te passen aan elk interieur. Het is bij laminaat wel belangrijk om een goede ondervloer aan te leggen. Als je dit niet doet kan er namelijk geluidshinder ontstaan. Zeker als je onderburen hebt is dit erg vervelend.

Eindeloos veel designmogelijkheden

De laatste jaren is het steeds populairder om een gietvloer te laten leggen in huis. Dit komt omdat er eindeloos veel keuze is op het gebied van gietvloeren. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een gietvloer in een egale kleur, maar een gietvloer met een betonlook is ook erg gewild. Kijk eens op gietvloerbetonlook.nl voor de verschillende designmogelijkheden. Een ander voordeel van een gietvloer is dat deze volledig naadloos en eenvoudig te onderhouden is. Het nadeel van een gietvloer is dat deze vrij gevoelig is voor scheuren en krassen.

Een vloer die jaren meegaat

Wil je graag een vloer waarvan je zeker weet dat deze nog jaren mee zal gaan? Kies dan voor een houten vloer. Deze vloer is makkelijk schoon te houden en de uitstraling van het hout zorgt voor enorm veel sfeer in huis. Een nadeel van hout is dat het reageert op vocht en temperatuurverschillen. Let er daarom op dat de vloer niet nat wordt en combineer de vloer niet met vloerverwarming. Het hout kan dan namelijk kromtrekken en dit wil je natuurlijk voorkomen.