We leven in een volledig gedigitaliseerd tijdperk. Alles is geïnnoveerd. Dit is echter niet altijd goed voor het milieu. Doordat de bevolking zo ongekend vergroot is betekent niet dat de aarde groter is geworden. Wat betekent dit voor de aardbol?

De bevolkingsgroei is dusdanig gegroeid dat het aantal vierkante meter per persoon stukken kleiner geworden is. Hierdoor wordt ook automatisch de ecologische voetafdruk, per persoon, steeds groter. Dit betekent dat er te veel afval(stoffen) per persoon zijn. Door de dusdanig grote ecologische voetafdruk per persoon wordt de aarde te veel belast als het ware. De uitputting van de aarde is aangetroffen.

Hoe gaan we voor duurzaam?

Duurzaam heeft alles te maken met het zuinig en goed omgaan van de (mogelijke) afvalstoffen die er vrij (kunnen) komen bij de productie en het gebruik van het product. Verder wordt er ook gekeken naar alle aspecten vooraf, tijdens en na het gebruiken of consumeren van het desbetreffende product. Het duurzaam leven is belangrijk voor de huidige staat en gezondheid van de aardbol. Als we niet duurzaam leven is de aardbol snel verpest. Dat is de reden dat men zuinig en goed om wil gaan met de leefomgeving. Dat is de reden dat er elektrische of hybride auto’s worden gereden. Verder wordt voedsel en kleding ook duurzaam geproduceerd en verder gerealiseerd. Als we allemaal een steentje bijdragen aan de aardbol hebben we er met zijn allen langer en beter plezier van.

Rondom duurzaamheid komen ook meer acties. Bij deze acties horen ook wel eens cashbacks. Cashbacks, wat eigenlijk een actie is vanuit de fabrikant waarbij je na de aankoop een gedeelte van het bedrag terugkrijgt. Voor alle informatie omtrent eencashback en verdere duurzaamheid bekijk dan snel de website van shopbuddies.nl voor alle antwoorden.