Hoe voorkom je de diefstal van je interieur? Er zijn tegenwoordig tal van verschillende inbraakpreventiecomponenten, die hieraan bij kunnen dragen. Denk bijvoorbeeld aan een elektronische camera, die op afstand te bekijken is. Zo weet je op ieder moment van de dag, wie er rond je woning loopt! Ook worden er tegenwoordig deurbellen met een camera aangeboden. Niet alleen fijn als je van huis bent, maar ook als je tijdens de avonduren op de bank zit. Zo weet je precies wie er voor de deur staat en of het veilig is om de deur open te doen. Je wilt je interieur immers zo goed mogelijk beschermen!

 

In dit artikel vertellen we je meer over het beveiligen van je interieur tegen inbraakpogingen van ongewenste gasten.

 

Goede sloten voorkomen de diefstal van je interieurelementen

Om een degelijke bescherming op te bouwen voor je interieur, is het allereerst belangrijk om goede sloten te gebruiken. Kies bij voorkeur voor cilindersloten op de deuren in huis. Deze sloten hebben een sterk vertragende werking op een inbraak, waardoor de pakkans van inbrekers groeit. De cilindersloten worden aangeboden met twee en drie punten in het deurkozijn. Ook je ramen dienen van sloten te worden voorzien. In dit geval kun je het beste voor insteek- of oplegsloten kiezen.

 

Tip: kies altijd voor sloten met een hoge SKG-beoordeling. Met deze sloten is het onder meer mogelijk om in aanmerking te komen voor het PKVW-keurmerk.

 

Een alarminstallatie in huis installeren

Zoals eerder al werd aangehaald zijn er verschillende inbraakpreventiecomponenten, die je in huis kunt plaatsen. Denk aan een bewegingssensor of magneetcontacten, die allebei op een centraal alarmsysteem kunnen worden aangesloten. Met zo’n alarmsysteem schrik je inbrekers af, omdat de kans bestaat dat omwonenden een kijkje komen nemen. Dit vergroot de kans dat de inbrekers worden gepakt. Lees verder op de website van Almereslotenmakers, om te zien hoe je jouw woning het beste kunt beveiligen.