Functionaliteit is waar muurafdekprofielen en lekdorpels voor staan. Een muurafdekprofiel dient ter bescherming van het metselwerk tegen weersomstandigheden. En het wordt daarnaast ook toegepast als randafwerking bij dakbedekkingen met zowel vlakke als hellende mogelijkheden. Het wordt zowel toegepast in nieuwbouw als renovatieprojecten om het regenwater te geleiden om lekstrepen tegen te gaan. Als u het architecten vraagt kiezen ook zij steeds vaker voor aluminium waterslagen. Voornamelijk omdat het vrijwel onderhoudsarm oogt en de mogelijkheden tot strakke hoeken zeer uitgebreid zijn. Weet u al wat de voordelen zijn van afdekprofielen en lekdorpels?


Wat betekend een aluminium muurafdekprofiel voor u?

Voor platte of hellende daken worden muurafdekprofielen zelfs met een rond aanzicht gerealiseerd. In combinatie met een aluminium goot zult u afdekprofielen overal in Nederland terug zien. De profielen zijn voorzien van een soort rubber die voor een perfecte passing zorgen. Dit zorgt er tevens ook voor dat vervorming tegen gegaan wordt. Het rubber kent een waterwerend effect en dempt het geluid van regenwater dat op het oppervlakte terecht komt. De aluminium muurafdekprofiel kan fabrieksmatig gerealiseerd worden op maat. Muurafdekprofielen zijn in diverse uitvoeringen en diktes leverbaar. De hoekstukken worden gelast, met opgezette en/of dichte einden. De aluminium muurafdekprofielen kunnen worden samengesteld door middel van lijmen, lassen, bouten of met popnagels. Aluminium is licht van gewicht, kent een grote vormvrijheid en een goede roestbestendigheid.


Wat zijn de eigenschappen van aluminium lekdorpels?

De lekdorpels of ook wel raamdorpels of waterslagen genoemd zorgen er voor dat regenwater vanaf het raam niet tegen metselwerk van uw muren of tegen uw ramen aankomen. Nederland kent genoeg natte weersomstandigheden dus een raamdorpel is geen overbodige luxe meer. Zonder een lekdorpel ontstaat er vocht tussen de muren die niet gemakkelijk verwijderd kunnen worden. Dit kan u veel onverwachte kosten opleveren waar u hoogstwaarschijnlijk niet op te wachten staat. Stijgend in populariteit zijn de aluminium lekdorpels door zijn leverbare lengtes. En het is ook gemakkelijk op maat te realiseren. Het wordt onder de onderdorpel van een kozijn geplaatst die iets uitsteken buiten de gevel en lopen altijd schuin af om het regenwater af te laten lopen. Lekdorpels kunnen worden gerealiseerd met de materialen kunststof, aluminium, beton of hardsteen.


Advies van deskundige vakmensen in de metaalbewerkingsindustrie

Bent u opzoek naar ander soort muurafdekprofiel of lekdorpel? Of overweegt u wellicht een ander metaalsoort? Bezoek dan eens een metaalbewerkingsbedrijf of bezichtig hoog aangeschreven websites van metaalbewerkingsbedrijven om tot een geschikte keuze te komen. De deskundige vakmensen weten u alles te vertellen op het gebied van metaalbewerking en meer.