De veranda wordt steeds populairder. Het mooie aan een veranda is dat elke veranda weer anders is. Elke veranda is gepersonaliseerd. We zien dat vooral de duurzame uitstraling steeds populairder wordt. Producten als bamboe, soorten hout, riet zien we steeds vaker terugkomen.

Wellicht ken je Expeditie Robinson wel. Dit is een programma waar de deelnemers op een onbewoond eiland moeten overleven. Hier gebruiken ze producten van de omgeving. Om niet constant in de zon te hoeven zitten, maken ze vaak rieten matten om schaduw te creëren. Zo’n dak helpt niet tegen de regen mits er iets op het rietendak is neergelegd.

Uiteraard hoeven wij deze rieten matten niet zelf te maken. Deze kunnen we gewoon in de bouwmarkt kopen! In principe is elke rieten mat geschikt. Toch is er een variant die een mooi voordeel met zich meebrengt. Namelijk, de gepelde rietmatten. Deze zijn ontdaan van de buitenste laag, ofwel ze zijn gepeld. Deze buitenste laag zorgt er normaal voor dat er schilfers ontstaan. De gepelde versie heeft een mooie intense kleur en daarnaast zorgt het er dus voor dat er geen schilfers op je bordje komen te liggen.

Let op. Dit dak zorgt er dus niet voor dat het droog blijft onder de veranda. Toch is dit wel een van de voordelen, waarom sommige mensen een veranda aanschaffen. Verzin hier dus een oplossing voor. Bijvoorbeeld een extra laag boven het rieten dak te plaatsen. Of grote, speciale, waterdichte bladeren erop te leggen. Net als ze bij Expeditie Robinson doen!