De zomer komt er weer aan! Het lijkt misschien nog ontzettend lang te duren, maar voordat je het weet is het al zo ver. Het is dan nu ook de perfecte periode om de tuin zomerklaar te maken. Als het mooi weer is, wil je het liefst lekker buiten kunnen genieten in de tuin. Lekker loungen op de loungebank met een wijntje in de hand. Wij geven je een aantal tips die je op weg helpen bij het creëren van een echte relaxtuin.

Rustgevende omgeving

In een relaxtuin is rust erg belangrijk. Het gaat dan ook om eenheid in de tuin. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar als je een rustgevende uitstraling wilt creëren, kun je het beste geen felle kleuren gebruiken. Ga voor aardetinten of gebruik natuurlijke materialen, zoals hout.

Kan jij niet zo goed stilzitten? Zorg er dan voor dat de tuin opgeruimd is voordat je gaat relaxen. Zo voorkom je dat je je gaat storen aan onkruid of andere rommel in de  tuin.

Ook bloemen en planten kunnen meehelpen aan het creëren van een rustgevende omgeving. Veel groen geeft namelijk een gevoel van rust. Koop wat leuke plantjes of zet een mooie vaas met bloemen op de tafel.

Creëer een lekker plekje

Wat is jouw lievelingsplekje? Zit je het liefst in de zon? Of toch liever in de schaduw? Het plekje waar je het liefst zit, moet echt jouw relaxplek worden. Als je van de zon houdt, kun je bijvoorbeeld een loungebank of een lekkere ligstoel in de zon zetten. Ben je toch meer van de schaduw? Hang dan bijvoorbeeld een mooie hangmat op. Hier kun je heerlijk in luieren en tot rust komen. Een hangmat kopen doe je gemakkelijk online. Je hebt de keuze uit veel verschillende varianten. Ga voor een familiehangmat als je met meerdere personen lekker wilt relaxen.

Leuke accessoires

Bij relaxen hoort natuurlijk ook gezelligheid. Deze gezelligheid kun je natuurlijk creëren met je gezin, familie of vrienden, maar dit kun je ook doen met leuke accessoires. Leg een paar kussentjes op de loungebank en koop een plaid. Als je het helemaal knus wilt maken, zijn kaarsjes perfect. Heb je een leuke hangmat in de tuin hangen? Of zit je eraan te denken om er eentje aan te schaffen? Kijk dan ook even bij de accessoires voor hangmatten. Er zijn namelijk hele leuke bijzettafeltjes en bijpassende kussens te verkrijgen.