Ga je binnenkort verhuizen? Erg leuk, maar ook spannend! Je kunt je nieuwe huis inrichten naar jouw stijl. Het klinkt alleen wat makkelijker dan het eigenlijk is. Hoe ga je de ruimtes namelijk indelen? En welke kleuren wil je gebruiken? Er zijn ontzettend veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het inrichten van een woning. Denk bijvoorbeeld aan de vloer, maar ook jouw eigen persoonlijke woonstijl is belangrijk.

Op zoek naar inspiratie

Voordat je zomaar een wooncentrum instapt, is het handig om van tevoren wat inspiratie op te zoeken. Ga op zoek naar wooninspiratie en leuke ideeën voor in je nieuwe woning. Je kunt ontzettend veel interieurtips vinden in woonmagazines, maar ook op Pinterest vind je de leukste ideeën. Iedereen heeft zijn eigen stijl, maar kijk ook eens naar andere stijlen en laat je verrassen.

Als je al wat leuke woonideeën hebt verzameld en je van alles in je hoofd hebt, kan het helpen om een moodboard te maken. Knip leuke plaatjes uit een woonmagazine of print afbeeldingen van het internet uit en plak deze vervolgens op een bord. Geen zin in al dat knip-en-plakwerk? Een moodboard maken kan nu ook makkelijk op het internet.

Het begint bij de vloer

Ligt er al een mooie vloer in de nieuwe woning? Dan kun je deze natuurlijk laten liggen. Als de vloer niet helemaal aan jouw wensen voldoet, kun je er ook voor kiezen om een nieuwe vloer te laten leggen. Het inrichten van een woning begint namelijk bij de vloer. Je stemt de kleuren en de meubels namelijk af op de vloer. Je kunt kiezen voor laminaat. Deze vloer is namelijk verkrijgbaar in allerlei kleuren en dessins. Houd je meer van een stoer en strak interieur? Dan is een gietvloer wellicht iets voor jou. Gietvloer.pro levert prachtige gietvloeren in de naar jouw gewenste kleur.

Wat is jouw woonstijl?

Een nieuw huis betekent een nieuwe start. Zo kun je beginnen met een hele nieuwe woonstijl. Houd je van modern en strak? Of ben je meer van het landelijke interieur? Je moet heel goed nadenken over welke stijl bij jou past. Ook belangrijk: overleg met je medebewoners. Wat voor woonstijl zouden zij graag terugzien? We raden je aan om één woonstijl te kiezen, als je er meerdere kiest kan het er namelijk rommelig uit gaan zien. Welke stijl of stijlen je ook kiest, ga voor wat jij mooi vindt.