3 tips voor het inrichten van je balkon

Niet iedereen heeft een tuin, maar ook als je een balkon hebt kun je straks lekker genieten van de zon. Je geniet natuurlijk het meest van het weer als je balkon er leuk uitziet en goed is ingericht. Het inrichten van een balkon kan nog best lastig zijn, zeker als je niet zo’n groot balkon hebt. Wil je graag een loungebank op je balkon? Of toch liever een grote tafel waar je gezellig aan kunt eten? Wij geven je drie tips die je kunnen helpen bij het inrichten van je balkon.

Begin bij de basis

Voordat je naar een tuincentrum gaat, moet je eerst beginnen bij de basis. Begin met het maken van een plattegrond van het balkon. Zo krijg je een goed overzicht van wat waar kan komen te staan. Wil je graag bestrating op het balkon? Dat is heel goed mogelijk, er zijn namelijk extra dunne tegels te verkrijgen die perfect zijn voor op het balkon. Maar ook een vlonder kan prima.

Wil je graag planten op je balkon? Houd dan rekening met de wind en de hoeveelheid zon bij het kiezen van de beplanting. Zoek een goed plekje uit op het balkon waar je bloemen kunt planten. Planten in bakken is ook een goede optie.

Een lekker plekje

Op het balkon wil je natuurlijk een plekje creëren waar je lekker in kunt zitten op een warme zomerdag. Dit plekje kan bestaan uit een kleine tafel met een lekkere stoel, een loungebank of een ligstoel. Houd wel rekening met zon- en schaduwplekken. Heb je wel eens nagedacht over een hangmat of hangstoel op het balkon? Hier kan je niet alleen lekker in relaxen, maar het ziet er ook nog eens erg leuk en gezellig uit. Neem eens een kijkje op hangmatwereld.nl als je op zoek bent naar een leuke hangmat of hangstoel voor op je balkon.

Maak het gezellig

Als je een plattegrond hebt gemaakt en een lekker plekje hebt uitgekozen, kun je gaan nadenken over het bijpassende tuinmeubilair. Als je graag een loungebank wilt, moet je kijken welk formaat er op jouw balkon past. Er zijn enorm veel leuke spullen voor op het balkon. Denk bijvoorbeeld aan mooie plantenpotten op wieltjes of een buitentapijt. Zet daarna de puntjes op de i met leuke tuinaccessoires.